Alexandru Ionasc

alex trupa reea
Doru Alexandru Ionasc – Voce si chitara ritmica


Fondatorul Trupei REEA si concurent X Factor 2013. A inceput sa cante in jurul varstei de 15 ani, mostenind dragostea pentru muzica de la parintii sai, care, desi nu au avut un trecut in domeniul muzical, au fost iubitori de muzica de calitate, lucru insuflat si cultivat de acestia inca de mic in inima sa.

A infiintat o trupa de muzica usoara in liceu, alaturi care a inceput sa cante la diferite evenimente organizate de scoala unde invata si nu numai, timp in care, a inceput sa guste din emotia si dependenta pe care scena ti-o ofera. In anul 2007 a fost admis in cadrul Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza “ din Bucuresti, unde, a candidat pentru a-si urmari visul de a deveni politist. Dar nici aici dragostea pentru muzica nu l-a parasit si a continuat sa cante in cadrul formatiei, “Grupa de Interventie”, ca si solist vocal. Aceasta trupa a fost prima formatie a Academiei de Politie, care a cantat si in afara cadrului facultatii, in diferite cluburi din Bucuresti, sau la alte evenimente private.

In perioada 2007-2010, a particiat la festivalele anuale de talente musicale, organizate in cadrul MAI, unde a castigat locul I si Marele Premiu. In anul 2010, a fost repartizat ca si ofiter de politie in Nasaud, orasul sau natal, unde impreuna cu basistul Codrin Andras ( coleg de trupa din vremea liceului ), au format trupa “Soapte” si au cantat astfel timp de un an. In anul 2011, li s-a alaturat Darius Talpos, si impreuna au format Trupa Reea.

In anul 2013 a participat la concursul de talente televizat de Antena 1, X FACTOR, unde la preselectii, a primit trei de DA, si a fost admis in echipa Deliei Matache, reusind sa ajunga pana in ultima etapa a Bootcamp-ului. De atunci si pana in prezent, activeaza in Trupa Reea ca si solist vocal si chitarist, si spune ca: “ Daca cineva vrea sa masoare dragostea pe care o am pentru muzica, atunci sa priveasca si sa asculte Trupa REEA live la orice eveniment si se va convinge singur .“ In anul 2015, s-a mutat in municipiul Cluj-Napoca, pentru a fi mai aproape de trupa sa !