Dimitrie Codrin

codrin andras trupa reea
Codrin Andras – Chitara Bass

Născut în toamna anului 1987, în orașul Năsăud, a destins muzica bună din copilărie, trăind cu visul că intr-o bună zi va avea propria trupă. Anul 2000, cumpăna dintre milenii și totodată era manelelor, a fost un test de curaj pentru tânărul rocker, dintr-un oraș micuț din nordul țării, din a cărui unic club se auzeau versuri gen ”femei, valoare și dușmani”, a umbla pe stradă cu tricouri inscripționate cu Metallica, Iron Maiden, AC/DC. Cu căștile din minicas bine afundate în urechi, pentru a nu auzi pe stradă ”jmecherii” cum strigau “huuuaaa rocker satanist” își parcurgea zi de zi drumul fie către școală și înapoi, fie la întalnirile cu prietenii. Așa se arăta realitatea lui Cod, o realitate care l-a ambiționat să ducă muzica la un alt nivel, unde visele de a cânta pe marile scene au devenit ulterior realitate.

La vârsta de 12 ani, a început să primească lecții de tobe. La numai 2 ani după, a renunțat din rațiuni administrative și economice. Între timp a început să cocheteze cu un alt instrument, cu intrumentul care i-a clădit în cele din urmă, cariera muzicală “chitara bass”! Deși își dorea să-și achiziționeze o chitară bass, a ezitat, renunțând la visul mult prea irealistic de a avea o trupă, până ce l-a întalnit pe Ionașc Alexandru. Erau liceeni, Alex avusese o trupa din care a rămas pe acea vreme doar el și chitaristul său, iar chitaristul, prietenul comun a celor doi. Nu a trecut multă vreme iar Cod și Alex deveniră buni prieteni. Entuziasmul comun, de a crea un nou proiect muzical a fost motivarea ideală pentru a-și cumpăra prima chitară bass. O Hora Reghin, achizitionată direct de la magazinul de reprezentanță din orașul Reghin. Împreună cu chitaristul trupei, a început să primească lecții de armonie, după care pas cu pas a parcurs tainele acestui instrument.

Vremurile s-au schimbat, oamenii au venit și au plecat din trupă. O trupă mică de folk și acoustic, dintr-un oraș mic, cu vise mari. Formula s-a îmbunătățit odată cu venirea în trupă al lui Darius Talpoș, intrumentist din tată în fiu. Vremurile au fost grele, dar dacă nu ar fi fost, REEA nu ar fi existat.

Cod nu a cochetat niciodată cu vreo altă trupă. Trupa REEA a fost și va fii mereu o familie în care oamenii au suferit și s-au bucurat împreună. Studiul muzical general și individual mereu au fost dedicate unei singure trupe. Ore în șir în timpul nopții, în fața calculatorului, cu bassul în mâna și neamplificat, studiind teorie muzicală și diverși bassisti au fost cărămidele de înalțare a unui talent care este îndragostit de instrumentul său.

“Nu îmi doresc să devin cel mai bun bassist ci îmi doresc să fiu mereu, un membru de familie REEA”. Genurile muzicale preferate ale lui Cod sunt Rock, Progressive Metal și Jazz. Iar bassiștii preferați sunt John Myung și Florin Barbu. “Să nu mă înțelegeți greșit, eu mă bucur de toată muzica, indiferent de gen dar să fie muzică” Un om talentat, cu rațiuni și principii de care Trupa REEA e mândră, a avea în componență.