Lia Coman

lia coman trupa reea
Lia Coman – Voce

S-a născut pe data de 14 Decembrie 1989, în Bistrița. Și-a început activitatea artistică încă de la vârsta de 5 ani, făcându-se remarcată prin vocea ei în toate spectacolele la care a participat. A ales să urmeze Colegiul Tehnic InfoEl, profil Economic și totodată, în paralel, cursurile de canto ale Școlii Populare de Artă, secția canto-muzică ușoară, sub îndrumarea directorului instituției prof. Rozalia Fucă Tomescu. Mai târziu a fost licențiată ca inginer economist în cadrul U.T.C.N. În prezent studiază tot la U.T.C.N. , Master ”Managementul și Ingineria Calității”, lucrând ca Inginer Calitate într-o firmă din domeniul Automotive.

A participat de-a lungul timpului la diferite concursuri muzicale, unde a obținut numeroase premii, fiind mereu apreciată pentru talentul și prezența ei, evidențiindu-se prin capacitatea de a transmite căldură și emoție publicului spectator, datorită interpretării.

În vara anului 2011 a participat la un concurs pe Facebook, de unde urma să fie aleasă câștigătoare datorită voturilor primite din partea publicului virtual și a aprecierilor casei de discuri care a inițiat acest concurs. A urmat apoi o colaborare frumoasă din care au rezultat melodii compuse chiar de ea, ca și linii melodice și versuri. Visând mereu să cânte într-o trupă, și-a îndeplinit această dorință la începutul anului 2014, când a fost contactată de către membrii trupei Reea. Succesul artistei este într-o continuă ascensiune alături de trupa Reea, reușind să bucure sufletele oamenilor cu ajutorul emoției transmise prin muzica pe care o cântă.