Taking too long? Close loading screen.
Trupa Reea

Cauți pentru evenimentul tău special sau pentru un show o formație care cântă energic cele mai bune piese?
Contactează-ne la datele afișate sau prin formularul de contact pentru a primi mai multe detalii legate de evenimente sau despre eventuale colaborări.

Membri Trupei Reea Darius Talpoș Clape, Backing Vocals, Vioară

S-a născut în iarna anului 1983, în preajma Crăciunului, întro familie de iubitori ai artei și frumosului. Prima sa amintire o are dintr-o sală de repetiții, la vârsta de 3 anișori, unde, cocoțat pe un contrabas, asculta fascinat ceea ce se întâmpla, și își privea tatăl cum, împreună cu alți câțiva ”oameni mari”, îmblânzea o vioară care avea să fie, după mulți ani de la acel moment, a sa.

Începe studiul viorii la numai 6 ani, avându-l ca ”profesor” chiar pe tatăl său și, din când în când, pe frații lui mai mari. Pătrunde astfel în lumea folclorului autentic, cules și transmis din generație în generație, din tată în fiu, înțelegând încă de pe atunci frumosul românesc. Nu puține sunt serile pe care și le aduce cu drag aminte, serile care se încheiau cu momente muzicale susținute de părinții săi, pentru cei ce le călcau pragul.

Copilăria și-o petrece pe scenă, promovând valorile tradiției românești la festivaluri atât în țară cât și în străinătate (Republica Moldova, Turcia, Bulgaria, Grecia, Italia, Franța). În anii de liceu simte nevoia de a lua contact cu pianul fără a renunța însă la prima sa dragoste, vioara. Pune astfel umărul la înființarea grupului folk ”Khatarsis” cu care câștigă premii la primele două ediții ale festivalului ”Toamna Castanilor” – Ploiești. Simțind că nu e suficient pentru a-și stăvili dragostea și setea de muzică, alături de instrumentiști de excepție, frați basarabeni, înființează primul cover band în care avea să activeze, band cu care participă și este premiat la mai multe festivaluri din țară (București, Drajna, Vălenii de Munte, Ploiești, Câmpina). Ajuns la maturitate artistică, dă curs invitației bunului său prieten și fondator al Trupei Reea, Alexandru Ionașc, și se alătură acestui proiect ambițios, la inceputul anului 2011, investind timp și suflet pentru ca publicul său să simtă emoțiile pe care muzica marilor artiști ai lumii o poate transmite, prin reinterpretări marca ”Reea” atent și intens pregătite în sala de repetiții.

trupa_reea1
Voce și chitară ritmică

Doru Alexandru Ionasc

trupa_reea2
Voce

Lia Coman

trupa_reea3
Clape, Backing Vocals, Vioară

Darius Talpoș

trupa_reea4
Chitară Solo, Backing Vocals

Marius Precup

trupa_reea5
Tobe, Percuție

Cristian Tudor

trupareea_6B
Chitară Bass

Codrin Andraș

Noutăți și Evenimente

Facebook #trupareea